Kínából jót? Xiaomi okostelefon!

Onnan lehet tudni, hogy egy iparágban nagy pénzügyi potenciál van, hogy még sok évvel a fellendülés után is sorra jelennek meg az újabb és újabb gyártók. A Xiaomi okostelefon piacon késői belépőnek számít, hiszen 2010-ben alapították, amikor a mobilok már sok-sok éve kaphatók voltak, és az iPhone is már a harmadik születésnapját ünnepelte.

Sokan nevettek, hogy mit akar 2010-ben egy új gyártó a mobilok világában, főleg, hogy egy kínai cégről van szó. Aztán, ahogyan a DJI a drónok és gimbalok területén, úgy a Xiaomi is jött, és lassan, de biztosan, teret nyert magának. Saját Android variánssal jelentek meg először, majd 1 évvel az alapítás után, már az első telefont is bejelentették.

Azt a készüléket még számos követte az évek során. Mára, ha valaki olcsó, de egyben jó okosmobilt szeretne venni, a kalapban jó eséllyel ott lesz egy Xiaomi okostelefon is, hiszen ezek ár/érték arányban kiváló készülékek. Ugyanakkor érdemes szétnézni az egyéb termékeik között is. Gyártanak okosórát, drónt, rollert, fülhallgatót, de még kamerát is.