Miért igényel nagy figyelmet a tűzvédelem?

A tűzesetek többsége megelőzhető a szükséges óvintézkedésekkel. A tűzvédelem egyik lényeges szempontja tehát a megelőzés. Az oktatása évente egyetlen alkalommal sem maradhat el. A munkáltatónak kötelessége a szabályokat tudatni a dolgozókkal. Ha ez nem történik meg, akkor a cégvezetőt megbüntethetik.

Ez hatalmas pénzbírsággal jár minden helyzetben. Ezért, ha megtörtént a foglalkoztatás, akkor jegyzőkönyvben kell mindent rögzíteni. Így a váratlan ellenőrzések alkalmával nem érheti meglepetés. Ha a tűzvédelem oktatása megtörtént, akkor minden beosztottnak alá kell írni a dokumentumot, ami igazolja a részvételt. Sok esetben fordul elő, hogy illusztrálnak egy tűzesetet.

Ez tökéletes lehetőség arra, hogy tisztában legyenek azzal, mennyi ideig ürítik ki az adott épületet. Ha netán komoly probléma alakulna ki, akkor mindenki tudni fogja, hogyan cselekedjen. A tűzvédelem során szabályszerűen kell eljárni, hiszen emberi életek foroghatnak kockán. A szükséges felszerelések beszerzését egyáltalán nem szabad félvállról venni.