Mire jó a balzsamfenyő illóolaj?

Hallottál már a balzsamfenyőről? A balzsamfenyő, amit balzsamos jegenyefenyőként is ismerünk, egy Észak-Amerikában őshonos növény. A 15-25 méter magasra növő, szürke kérgű, tűlevelű örökzöld fa különlegessége, hogy értékes balzsamfenyő illóolaj nyerhető belőle.

Méghozzá gőz desztilláció útján, a kérgéből nyerik ki. Mire jó ez az olaj? A balzsamfenyő illóolaj rendkívül kellemes, friss, fenyő illatú. Gőzlepárlás útján, teljesen tisztán nyerik ki a fából. Tehát kiválóan alkalmas külsőleges használatra, a bőrre kenve és párologtatásra is.

Elsősorban gyulladásos eredetű ízületi fájdalmakra, tehát reumára, vagy az izmokat érintő, húzódásos, görcsös, fájdalmas állapotok és panaszok enyhítésére ajánlott. A gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatása annak köszönhető, hogy helyi vérbőséget okoz, tehát felgyorsítja az érintett terület vérkeringését és a így a gyógyulási folyamatot is.

Az ideális hatás elérése érdekében mindig valamilyen bázisolajba cseppentve alkalmazd. A természetes megoldások hívei, a frissessége és antibakteriális hatása révén, a légzőszervi betegségek kiegészítő terápiájában is eredményesen alkalmazzák.

Jó választás párologtatásra, akkor is, ha kimerült és fáradt vagy, mert így jól érvényesül a frissítő, regeneráló hatása. Kellemes illatú, természetes légtérfertőtlenítőt keresel? Nos, ezzel az olajjal nem lőhetsz mellé. Hol veheted meg? Természetesen az Olajkertnél. Kattints a részletekért!