Monopoly társasáték a készségek elsajátítására

A Monopoly az 1900-as évek eleje óta népszerű volt szinte minden háztartásban és annak idején a Földesúr játékának nevezték. A Monopoly társasjáték kimondottan előnyös, mivel nemcsak élvezhető szórakozást jelent, hanem számos életleckét is megtanulhatunk általa.

Az üzletek tárgyalásának megtanulásától és a nyereséges ingatlanok előrejelzésétől kezdve a pénzmegtakarításig, illetve a szállodák, házak vásárlásáig, a Monopoly társasjáték sok mindent kínál. Nincs gyors módja a játéknak, lassú folyamatról van szó, így akár egy egész délutánt rá lehet szánni, főleg, mivel sokszor 3-4 órát is igénybe vehet. Ha megpróbál egy gyors módot találni a győzelemre, például több ingatlant vásárol azonnal, akkor gyakran alul marad a végén.

Türelem szükséges hozzá, hogy stratégiailag jól tudjon játszani. Ez segít egy fontos készség fejlesztésében, ami az egész életére képes pozitívan hatni. A pénzmegtakarítás is olyan készség, ami szükséges az életben. Amikor elkezd játszani a Monopoly társasjátékkal, könnyen megvehet minden ingatlant, amíg van pénze, ilyenkor viszont előfordulhat, hogy csődbe megy.