Ipari varrógépek speciális feladatokhoz

Amikor napi szintű szövetvarrásról van szó, az otthoni készülékek legtöbb felhasználója kicsit kevésnek érzi magát. Ez nem meglepő, hiszen az alapból otthoni használatra tervezett berendezések nem tudnak megbirkózni azokkal az elvárásokkal, amelyek a haladóbb projektek során felmerülhetnek.

Ilyen helyzetekben érdemes megfontolni a speciális feladatokra tervezett ipari varrógépek beszerzését. Ami az ilyen készülékeknél elsősorban felhívja magára a figyelmet, az az állvánnyal ellátott csatolt asztal.

Ez lehetővé teszi a nagyméretű anyagok kényelmesebb szegélyezését. Gyakran szerelik fel ezeket szervomotorral is, ami kevés energiát fogyaszt és csak akkor jár, amikor a gép varr, tehát nincs üresjárat. A szervomotorok sokkal nagyobb teljesítményűek, mint a hagyományos elektromos motorok, mégis 70%-os áram megtakarítást eredményeznek.

Az ipari varrógépekhez gyakran lehet különleges képességeket hozzárendelni. Például vannak olyan modellek, amelyek lehetővé teszik, hogy nehéz anyagokkal és bőrrel dolgozzunk.