Nagyszerűek a fából készült fekhelyek

Strapabíró fa ágyak
Strapabíró fa ágyak

A régmúlt idők emlékei már csak a nyikorgó fémkeretes rugós ágyak. Ma már a fa ágyak foglalják el a piac legnagyobb részét. Több oka is van ennek. Az egyik, hogy az emberek mindig is szerettek a természet közelében lenni. Ezt az érzést egy fém ágy nem tudja visszaadni. Ellenben a fa ágyak, főleg amikor még újak, bódító illatot árasztanak, így olyan, mintha egy erdő közepén lenne az, aki benne fekszik. Igaz, hogy idővel ez elillan, de a kényelem ugyanúgy megmarad.

A másik oka annak, hogy az emberek szeretete újra fellángolt a fa ágyak iránt, hogy ugyanazt a rugalmasságot és kényelmet tudják biztosítani, mint a régimódi vaskeretes fekhelyek. A rugalmasságot úgy tudják biztosítani, hogy a matrac alatt olyan átívelő, enyhén hajlított, vékony falemezeket tesznek, amelyek nyomás hatására formálódni képesek. Ezzel a technikával, egy kényelmetlen egyszerű szivacsmatracból is kellemes fekhelyet lehet varázsolni. Ezt a megoldást leginkább az egyszemélyes ágyaknál használják, mivel a kétszemélyes fa ágyak nem biztos, hogy megbírnák a rájuk nehezedő terhelést.

Ha mégis ragaszkodik ehhez a megoldáshoz, akkor 2 külön részre osztva megvalósítható. Egy franciaágy fekvőrésze ugyanis jobb, ha egyenes. Ez stabil fekhelyet biztosít, egy kényelmes, rugalmas matraccal ellátva. A fából készült franciaágy különlegessége a fejtámlában rejlik. Az alsó részt is lehet kreatívan megoldott fiókokkal megalkotni, de az igazi szépséget mégis a fejtámla adja meg. Ide, az asztalosmester a megrendelő kívánalmai szerint, kreatívan alkothat és megmutathatja, hogy valójában mennyi mindent ki lehet hozni a fából. Akár faraghat is vagy modern megoldásokat is alkalmazhat, a különböző faanyagok kombinálásával.

Az ágynak ugyanis mindenképpen csalogatónak kell lennie és ne csak a pihenés szükségletét elégítse ki. Ha Ön egy ilyen egyedi megoldásra vágyik, akkor mindenképpen ragaszkodjon a tömörfához, mivel ebből különleges és természetes franciaágy alkotható meg. A megrendelés előtt alaposan gondolja át, hogy mekkorát szeretne, mert nem mindig a legnagyobb a legjobb!