Quadozás a magyar homoksivatagban? Irány Mórahalom!

Quadozás Mórahalom dűnéin

Ugyan Európára nem jellemzőek a végeláthatatlan homokdűnék, azért ha valaki egy kis sivatagi élményre vágyik, nem kell feltétlen repülőre szállnia és egy másik kontinenst megcéloznia. Kishazánkban itt van például a sokak által kedvelt Mórahalom, ahol nagyon hiteles sivatagi körülmények várják az idelátogatókat.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, kattintson ide egy kellemes szállás lefoglalásáért, hogy akár több napot is eltölthessen ezen a jellegzetes tájon. Az izgalmak fokozásáért quaddal is fel lehet térképezni a terepet, így nemcsak a látványban lehet gyönyörködni, hanem egy nem mindennapi tapasztalattal is lehet gazdagodni.

A Homokháti Quad Safari munkatársai már több éve foglalkoznak nagyteljesítményű, összkerékhajtású járgányokkal történő túrák megszervezésével, valamint lebonyolításával. Egy alkalom körülbelül három órát foglal magába, attól függően, hogy a vendégek mennyire tudnak haladni, illetve milyen gyorsan sajátítsák el a quadozás alapjait.

Ugyanis a szolgáltatás részét képezi egy gyorstalpaló is, aminek során a résztvevők gyakorolhatják a vezetéstechnikát, a kanyarok helyes bevételét, a tolatást, valamint a dombokkal való megküzdést. Az útvonal körülbelül 20-30 km, ami szintén aszerint dől el, hogy az adott csapat miként tanul és képes-e tartani a lépést a vezető tempójával.

Azonban vannak fix megállók, ahol Mórahalom nevezetességeit, látnivalóit lehet megtekinteni, ezért ha valaki a tájat szeretné megcsodálni, annak mindenképpen érdemes ilyen módon útnak indulni, hiszen a quad segítségével a teljes térség bejárható. Ugyanakkor a quad túra remek kikapcsolódást jelenthet egy legény- vagy akár leánybúcsún is, sőt, csapatépítő tréningnek sem utolsó.

Érdemes belevágni többedmagával, de akár egyedül is, hiszen maga a látvány és a sebesség megéri az egész dolgot. Nagyon sokan választják ezt a szórakozási formát, így ha pontos időpontot tudnak, hogy mikor indulnak Mórahalomra, akkor ajánlott időpontot egyeztetni a Homokháti Quad Safari vezetőivel is, hogy biztosan ne maradjanak le a páratlan mókáról.