Sokrétű az almaecet felhasználása

Sokan azt gondolnák, hogy a különböző eceteket csak a konyhában vagy takarításhoz lehet felhasználni, pedig ez nem így van. Például a bio, szűretlen almaecet hasznát nem pusztán a gasztronómiában vesszük, de a kozmetikai jellegű felhasználása is népszerű, illetve fontos szerepet játszik a természetgyógyászatban.

Gyakran alkalmazzák a hagyományos orvosi kezelések alternatívájaként vagy kiegészítésként. Sok, a szervezetre gyakorolt pozitív tulajdonsága ismert, évszázados tapasztalatok mutatják, hogy az almaecet serkenti az anyagcserét, erősíti az immunrendszert.Támogatja a bőr, haj és körmök egészségének megtartását. Ha eddig még nem használtuk túl gyakran, akkor itt az ideje felvenni a konyhai alapanyagok sorába. Mártogatósokat, önteteket fűszerezhetünk ezzel, de nagyszerű választásnak minősül például ásványvíz enyhe ízesítéséhez is.

Az almaecet sokféle értékes vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimet tartalmaz, amelyek erős támogatást nyújtanak a szervezet optimális működéséhez és az egészség megtartásához.