Stresszoldó jóga a fárasztó hétköznapokra

Stresszoldó jóga

Hétköznap alig látunk a fáradságtól, amikor végre hazaérünk a munkahelyünkről. Ilyenkor általában semmi kedvünk arra, hogy elmenjünk sportolni. Pedig léteznek olyan mozgásformák, amelyek otthon is kipróbálhatóak. A stresszoldó jóga méltán lett népszerű a nők körében, hiszen a segítségével szórakozva lehet szépülni. A gyakorlatok nem csupán a testnek tesznek jót, hanem a léleknek is. Egy szőnyegen és néhány kényelmes ruhán kívül nem is kell semmi más. Lengyel Kriszta, a Meeting Myself megalapítója szerint, nem árt részt venni egy olyan tréningen, amin megtanulhatóak a legegyszerűbb gyakorlatok.

A 3×3 órás workshopon könnyen elsajátíthatóak az alapok. A stresszoldó jóga segítségével az idegrendszer képes ellazulni, az alvás pedig nyugodtabbá válik. A relaxációs képesség aktiválása sem bizonyul többé olyan nehéznek. Ez jó hatást gyakorol majd az életminőségre. Külön előnyt jelent, hogy a műhelymunkán bármennyit lehet kérdezni. A stresszoldó jóga jegyzeteinek a segítségével, a későbbiekben újra megcsinálhatóak a gyakorlatok.

Persze az is lehet, hogy a workshop után ráébredünk arra, hogy ez a mozgásforma valamilyen ok folytán mégsem nekünk való. Ilyenkor érdemes utánanézni annak, hogy pontosan mit takar a walking edzés. Ez a sport eredetileg Észak-Európából származik és nem véletlenül lett népszerű az egész világon. A sportolók egy speciális botot fognak a kezükbe a menetelés során, ennek köszönhetően képesek átmozgatni az egész testüket. A felszerelés a walking edzéshez nem drága, tehát bárki kipróbálhatja magát ezen a területen. Lengyel Kriszta ilyen tanfolyamot is szokott tartani, ennél fogva érdemes nála jelentkezni. Kérés esetén egyéni óra tartására is lehetőség nyílik.

A résztvevők itt megtanulják a helyes tartást, majd elsajátítják az alaptechnikát. A sportos gyaloglás során, az oktató megválaszolja az egészségügyi kérdéseket is. A walking edzés Szentendrén, a Japánkertben kerül megrendezésre. Havonta egyszer szokott lenni tanfolyam, amire az internetes oldalon megadott címen lehet jelentkezni.