A szaunázás régi tradíció

Egy frissítő szaunázás
Egy frissítő szaunázás

Egyes újszerű kezeléseknek olyan hatásokat tulajdonítanak, amelyek hosszútávon nem is igazolódnak be. A szaunázás története nem ma kezdődött és azért maradt még mindig fenn, mint kedvelt tevékenység, mert valós hatása van a testre. Úgy tartják, hogy egy jó szaunázás egyszerre gyógyítja a testet és a lelket.

A testet legfőképpen azért, mert a felpezsdített vérkeringés aktiválja az immunrendszert, amely a szervezet öngyógyítását szolgálja. Ebből kifolyólag hamarabb gyógyulnak a sebek és távoznak a méreganyagok. A fogyást is jótékonyan támogatja a szauna. A léleknek pedig leginkább a különleges, semmihez sem hasonlítható hangulatával segít a gyógyulásban.

A szaunázás előkészületei, a meleg, párás kabinban eltöltött csendes, befele figyelő pillanatok mindenkinek jót tesznek, lecsillapítja a gondolatokat egy zűrzavaros nap után, így egyfajta békével jöhet ki a szaunából. Ezek az alapkövei annak, hogy a szaunázás ilyen hosszú időn keresztül fennmaradt, még akkor is ha hozzá egy kisebb fajta szobácskát kell építenie az embernek.