Színkeverés többféle módszerrel

Színkeverés

Csak akkor tudjuk megérteni, hogy mekkora jelentőséggel bírnak a különféle felületek árnyalatai, ha saját magunk tapasztaljuk meg. A különböző helyiségek esetében, a precíz színkeverés jóformán elengedhetetlen. Gyakran azt hihetnénk, hogy ez csak valami nagyon elvont művészi dolog, de valójában az egészségünkre nagy hatással van.

A világos elemek izgatóan, míg a sötétek komoly, nyugtató hatást váltanak ki bennünk. Például, ha egy dolgozószobában minden szürke, komor és még félhomály is van, akkor nem sok kedvünk lesz a munkához A színkeverés többféle módon történhet. Megoldható úgy, hogy egy adott falra, felviszünk több árnyalatot, megfelelő elválasztással.

Ettől teljesen eltérő módszer, amikor a pigmenteket géppel vagy kézzel kombináljuk, hogy valamilyen egyedi komponenst kapjunk. Megéri felfedezni a színkeverés rejtelmeit, főleg akkor, ha van rá elég időnk és kedvünk is. Tegyük az otthonunkat egy olyan helyé, ahol mindig örömmel tartózkodunk! Legyen minden perc öröm a számunkra és a falak kellemes harmóniát sugározzanak a színkeverés jóvoltából.