Szürkehályog műtét alkalmasság – online is kitöltheti a tesztet

Sajnos Magyarországon nagyon sokan szenvednek a szürkehályog okozta betegségben, ami lényegében a szemlencse elszürkülését jelenti és jelentős látásromlással jár együtt. Persze meg lehet operáltatni, azonban nem mindenki alkalmas a műtétre. A budaiszemeszet.hu weboldalon nem kerül sok időbe kitölteni egy szürkehályog műtét alkalmassági tesztet. Ez alapján pedig megtudhatjuk, hogy alkalmasak vagyunk-e erre a beavatkozásra vagy sem.

Nagyon jó lenne megoldani a problémát, hiszen a már kialakult szürkehályog esetén a szemüvegnek a viselése sem segít az éleslátás visszaállításában, ennek az egyetlen hatásos kezelése az operáció. Az eljárás során a műtő szakorvos eltávolítja az elhomályosult szemlencsét, és azt egy mono- vagy trifokális műlencsével helyettesíti. Napjainkban a világon az egyik leggyakrabban, legnagyobb biztonsággal, legeredményesebben végzett műtéti eljárás a szürkehályog operáció.

A Budai Szemészeti Központban phacoemulsificatios technikával végzik ezt a beavatkozást, ami napjainkban a legkorszerűbb eljárás. Altatás nélkül, helyileg, szemcseppekkel történő érzéstelenítéssel végzik ezt a műtétet a szakemberek. Rendszerint kevesebb mint 10 percet vesz igénybe a műtét és az is elmondható róla, hogy szinte fájdalommentes. A beavatkozás után a páciensnek még 1-2 órát pihennie kell a helyszínen, de ha a megfigyelő orvos semmilyen komplikációt nem észlel, akkor a műtött személy a kísérőjével haza is mehet. 1-2 nappal a műtét után kontrollvizsgálatra szükséges jönni a Budai Szemészeti Központba.

2 hónappal a beavatkozás után a szakorvosok újra ellenőrzik a látásélességet, ezt követően pedig évenkénti szemészeti szakvizsgálat javasolt. Tehát az eljárás és az utána következő időszak sem mutatkozik túlzottan nehéznek, ezért célszerű minél előbb elvégeztetni a beavatkozást. Ha szürkehályog van a szemén, az bizony az élet minden területén zavarja. Nem szabad tűrni, ha egyszer van rá kitűnő megoldás! A budaiszemeszet.hu weboldalon minden szükséges információt megtalál a műtéttel kapcsolatban.