Több helyzetben is használható a burkolat szintező készlet

Egy járófelület vagy fal akkor fest igazán jól és látja el megfelelően a feladatát, ha minőségi alapanyagokkal burkolva van. Erre a célra többféle csempetípus használható fel, de ami közös bennük, hogy ha a burkolat szintező készlet segítségével történik a lerakásuk, akkor a végeredmény tökéletesen sima felszín lesz.

Amíg a kis TLS-BASIC és nagy TLS-PRO ékes lapszintezőket leginkább a padlónál használják fel, a kifejezetten vékony és nagyméretű burkolóelemeknél, addig a többször felhasználható és csavaros termékek a falaknál is jó szolgálatot tesznek. Szinte mindegy melyik, csak valamelyik burkolat szintező készlet legyen a közelben, amikor csempézésről van szó.

A fő probléma, hogy a lerakott lapok utólag is elmozdulhatnak. Itt nem kell túl nagy eltérésekre gondolni, de már néhány mm is bőven elég, hogy fogazott felszín képződjön, ami utólag megtöri az egyenletes felszín makulátlan hatását. A burkolat szintező készlet ezt hivatott kiküszöbölni egyszerűen és stabilan, amivel kezdőként is kiváló eredmények érhetőek el. Az alkalmazás csak döntés kérdése, mert a feltételek adottak hozzá.