Végleges helyreállítás a fog implantátumokkal

Manapság a beültetés a tökéletes módszer az elveszett fogazat helyreállítására. Csak a fog implantátum által lehet megvalósítani a teljes funkcionalitás helyreállítását, beleértve a gyökereket is anélkül, hogy a szomszédos rágószervekre hatással lennénk. Az eljárás során az állkapocsba egy fém csavart ültetnek, amelyre a pótlást rögzítik.

Ez a rögzítési módszer sokkal megbízhatóbb, mint a korábban alkalmazott technológiák, amelyek során a szerkezeteket a szomszédos fogakhoz kapcsolják. Egyeseknek a fog implantátumok jelentik a legkényelmesebb módot az elveszett fogsor helyreállítására, míg másoknak ez az egyetlen lehetséges megoldás.

A hagyományos protézisek és hidak nem alkalmasak azoknak a pácienseknek, akik valamilyen szájnyálkahártya betegségben szenvednek, gyengék a szájüregi folyamataik, és émelygést éreznek, miközben hagyományos protéziseket viselnek. Az első sikeres fog implantátum beültetést 1965-ben, Svédországban hajtották végre. Azóta pedig, a tapasztalat azt mutatja, hogy ez a leghatékonyabb módszer az elveszett fogazat helyreállítására.