Velencei gondolázás? Ilyen árakra számíthatsz 2024-ben

velencei gondolázás
Velencei gondolázás

Messze földön híresek a velencei gondolák, a városról a legtöbb embernek ezek a lapos fenekű, hosszú, keskeny csónakok jutnak eszébe. Több száz lagúna található itt, amelyeken faragott gondolák ringatóznak, így nem meglepő, hogy a legtöbb ember szeretné kipróbálni. Ezért is érdemes előre tájékozódni a velencei gondolázás árakról. Ennek az olasz tengeri városnak a legismertebb jelképei az evezős csónakok. Akik eljutnak Velencébe, azoknak nem szabad kihagyniuk ezt a szórakozási lehetőséget!

Érdemes már időben lefoglalni a velencei karneválra a helyet, ahol kellemesen gondolázhattok is, ha a kedvetek úgy tartja. Egyedi vonásaik révén váltak összetéveszthetetlenné a gondolák és van néhány olyan tulajdonságuk, ami kizárólag a velencei hajókra jellemző. A mai napig teljes egészében fából készül, kézi munkával. Egy hosszú, szintén fából készült evezővel hajtják, amit a forcolának nevezett evezővillában forgatnak. A forcola modern, absztrakt szoborra hasonlít.

Harmadik különlegességük a gondoláknak, hogy az évszázadok alatt tökéletesítették, a velencei vízi utakhoz igazították aszimmetrikus formájukat, illetve a kialakításukat. Ennek köszönhetően, nemcsak embereket, hanem árut is lehet ezekkel szállítani, órákig is kényelmesen hajthatóak, a gondolások pedig könnyen tudnak vele lavírozni, a néhol meglehetősen szűk lagúnákban. Érdekes és emlékezetes program lehet a gondolázás Velencében, ami számotokra is elérhető, hiszen ez itt hivatalos turisztikai tevékenység. Rengetegen élnek ebből, úgyhogy szinte biztosan percek alatt találni fogtok egy szabad gondolát.

Nyilván érdekel benneteket, hogy mennyi pénzért vehetitek igénybe ezt a szolgáltatást. Nos, viszonylag elfogadható árak vannak, a szokásos, 25-30 perces velencei gondolatúrák díja csoportonként és túrától függően 18-125 euró között mozog. A csónakokban általában 2-6 főnek van hely, tehát az egész család gondolázhat. Éjszaka is szórakozhattok ily módon, de ennek ára jellemzően magasabb, vagyis számolni kell 50%-os felárral.