Az érzékeny bőr ápolása nem bonyolult többé

Feszülés, bőrpír, szárazság, égő érzés és túlzott melegség. Ha Önnek ismerősek ezek a tünetek, akkor az érzékeny bőr ápolása olyan téma, ami biztosan érdekli! Bizonyára arra is kíváncsi, miért van az, hogy a bőr bizonyos környezeti tényezőkre érzékenyebbé válik.

Sajnos, egyes tényezőket nem lehet kiküszöbölni, de sokuk elkerülhető, például az étrend módosításával, több zöldség és gabonaféle bevezetésével, továbbá a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának korlátozásával.

Fontos továbbá az alkohol, a cigaretta vagy a kávé kerülése. Az érzékeny bőr ápolása megfelelő kozmetikumokkal kell történjen. Fontos, hogy a bőr védőgátját megerősítsük és felkészítsük a mindennapokra, még kedvezőtlen környezetben is.

Az ilyen hatás csökkenti a bőrviszketést vagy a feszítő érzést, csillapítja az irritációt és csökkenti a bőr érzékenységét a külső tényezőkre, például a gyors hőmérséklet-változásokra. Az érzékeny bőr ápolása nem lesz problémás, ha tudja, milyen kozmetikumokat használjon és milyet kerüljön.