A vesztegetés vádját is vegye komolyan

A vesztegetés komoly bűncselekmény

Ha már adott bármekkora összeget is azért, hogy kedvezőbb eljárásban részesüljön, akkor az is eszébe jutott, hogy bűncselekményt követett el? Amikor ezt teszi, akkor ez jogi értelemben vesztegetés. Ahogy gyakran olvashat is róla, a hatóságok szigorúan fellépnek a hivatali vesztegetés ellen, ezért is jobb az ilyen helyzeteket elkerülni. ez még akkor is bűncselekmény, ha a felkínált összeg csekély, vagy azt a másik fél el sem fogadja.

A törvény szerint aki hivatalos személyt bármilyen előnnyel befolyásolni próbál, az bűncselekményt követ el. A jogi fogalmakról a Vidákovics Ügyvédi Iroda honlapján jogi sallangoktól mentesen tájékozódhat.

Ha Ön vagy egy hozzátartozója ilyen cselekményt követett el, és emiatt büntető eljárás indult, akkor a védekezését még az eljárás elején beszélje meg egy büntetőügyekben jártas ügyvéddel. Egy elhamarkodott és elrontott vallomással ugyanis még ronthat is az ügyének a megítélésén. Ez általánosságban, egyéb vádak esetében is kijelenthető. A védekezésnek mindig az legyen az első lépése, hogy a vádlott konzultál egy védőügyvéddel. Egy tapasztalt ügyvéd csak akkor javasolja, hogy ismerje be a bűnösségét, ha a bizonyítékok ismeretében ő is úgy látja, hogy ez a legkedvezőbb az Ön számára.