Chia mag, a mindennapi problémák leküzdésére

Chia mag

Gyakran bele sem gondolunk, mennyire fontos a megfelelő valamint rendszeres táplálkozás, hogy szervezetünk ideálisan tudjon teljesíteni. Az emberek többsége folyamatosan siet és nem foglalkozik az apró részletekkel, amelyek azonban óriási jelentőséggel bírnak. Amennyiben csak annyit megteszünk, hogy a mindennapi reggelihez keverünk egy kevés chia mag terméket, már sokat tettünk.

Ez a kicsi, de tápanyagban annál gazdagabb növény, hosszú idők óta képezi sok étel alapját. Már az azték és maya kultúrák is nagyra becsülték. A kukorica valamint bab mellett, a chia mag volt a leginkább elterjedt élelmiszer alapanyag. Egy adott időszakban, még fizetőeszközként is alkalmazták. Érdekessége, hogy akár a mi éghajlatunkon is megterem, így ha valakinek van hozzá kedve, akár megpróbálkozhat a vetésével.

Azonban, ha azt akarjuk, hogy megfelelő tápanyagokat szívjon fel a talajból, akkor nem szabad beavatkozni semmilyen módon a növény fejlődésébe. A chia mag minden vegyszertől mentesen kell kifejlődjön, csupán így válik azzá a termékké, amelyik segíthet a mindennapi élet problémainak leküzdésében.