Vodka tisztán és koktélokhoz

Egy jó koktél alapját is képezheti, de önmagában fogyasztva szintén megállja a helyét a minőségi változat. Itt van máris a Grey Goose, de a Finalandia is kitűnő ízvilággal büszkélkedik, nem beszélve arról, hogy mit nyújt egy korty Beluga.

Sokaknak fura lehet a vodka és az ízek kapcsolata, mert gyakran semleges italként emlegetik. Ezért is használják előszeretettel koktélkészítéshez, mert nem jellemzik olyan tipikus ízjegyek, mint egy whiskyt, konyakot vagy gint.

Azonban a vodka készítés külön tudománynak számít. Valóban a tisztaság a legfontosabb. Az alapanyagok és a szűrés határozza meg a végeredményt. Egy vodka rossznak nevezhető, ha kellemetlen lecsengése van. Jéghidegen és szobahőmérsékleten is szokták fogyasztani. Ez általában attól függ, hogy éppen milyen régióban járunk.

Étkezés előtt és közben is szokás egyes nemzeteknél vodkát inni. Visszatérve a koktélokhoz, rengeteg frissítő italt keverhetünk ki egy jó minőségi változatból. Ezeknek a receptje könnyen megtalálható az interneten és mi magunk is kísérletezhetünk saját koktél megalkotásával.