Vörös vagy fehér bort fogyasszunk?

Fehérbor

Az étkezések során nem mindegy, hogy milyen borokat fogyasztunk. Ugyanis minden ételhez lehet társítani, egy jellegében és íz-világában is illő italt.

Amíg a vörös húsokhoz főleg testesebb vörösbort kínálnak a szakértők, addig a könnyebb ételekhez, halakhoz, salátákhoz inkább a fehérbor illik. Mivel azonban igen sok borfajta van, így nem mindig egyszerű kiválasztani az ételek mellé a megfelelő italt. Szerencsére, azonban segítségünkre lehetnek a szakemberek ebben.

Egy elegáns vendéglőben mindig vannak borszakértők is, akik megfelelő borokat ajánlanak a vendégeknek, az általuk fogyasztott ételek mellé. Nemcsak az a kérdés ugyanis, hogy vörös vagy fehérbor illik az étel mellé. Mindkét típusnak vannak változatai is.

Édes, száraz és félédes borok közül válogathatunk, de még ott vannak a rosék is. Sokan tévesen úgy hiszik, hogy a rosé a vörös és a fehérbor házasításából születik, ami téves feltevés, ugyanis ezek is kékszőlőből készülnek, ugyanúgy mint a vörösborok, csak teljesen más eljárással.