A fényszóró polírozás csökkentheti a baleset kockázatát

Fontos az alapos fényszóró polírozás
Fontos az alapos fényszóró polírozás

Napjainkban egyre nagyobb gondokat kezdenek okozni a rendszeres szmogriadók. Ez nem csak annyiban lehet kellemetlen, hogy otthon kell maradni, hanem egyéb negatív hatásai is lehetnek. Mivel a maró gázok a legtöbb anyagot megtámadják, így a fényszóró polírozás nagy valószínűséggel előtérbe kell majd kerüljön. Ennek nagyon egyszerű oka van. Az autónak ez a része az, amelyik folyamatosan benne van a szennyező részben.

Ameddig álldogálunk egy piros lámpánál, addig az előttünk lévő jármű kipufogógáza egyenesen nekicsapódik a lámpa felületének, ami egy bizonyos típusú műanyagból készül. Ez a gyakran kén- és nitrogén-oxidokat tartalmazó füst nagyon reduktív jellegű, ezért idővel kikezdi az anyagot. Ilyenkor a fényszóró polírozás nagyon sokat is segíthet nekünk. A beopálosodott lámpabúra hatékonysága csökken, aminek következtében a világítás nem hatol át olyan mértékben, ahogyan kellene. Ez akár balesetveszélyes is lehet a későbbiekben, amit jobb elkerülni.

Egy fényszóró polírozás könnyedén megoldhatja a dolgokat, mert ezt a sérült részt eltünteti, így ismételten teljes kapacitással fog működni és látszani minden. A főváros kifejezetten ki van téve az ilyen hatásoknak, ezért nem csoda, hogy a fényszóró polírozás Budapest belső és külső részein több helyen elérhető. Ez sokat segíthet számunkra, mert amennyiben csupán egy-két hely állna a rendelkezésünkre, akkor nagy volna a forgalom, és sokat kellene várni arra, ameddig ránk kerül a sor. Maga a folyamat lámpánkét körülbelül fél órát vesz igénybe.

A fényszóró polírozás Budapesten eléggé gyakori jelenség, ugyanis itt kifejezetten nagy a forgalom, és ennek hatására a maró gázok is koncentráltabb mértékben vannak jelen. Szerencsére a szakemberek és szervizek fel vannak készülve erre a rohamra, ami főként a téli és kora tavaszi időszakokra tehető, ugyanis ilyenkor van az, hogy sokkal hosszabbak az éjszakák, mint a nappalok, és szükség van a nagyobb kivilágításra. Hála annak, hogy a fényszóró polírozás Budapest legtöbb pontján elérhető, így nem kell tartanunk attól, hogy nem kerülünk időben sorra.