A gyerek és felnőtt sapka kötés árnyalatai

Az alapanyag kiválasztása mindig aktuális kérdés a kézműveseknek. Ez gyakorlatilag mindent befolyásol, a termék szépségétől kezdve, a minőségén át a tartósságáig. A sapka kötés sem kivétel ez alól. Ennek is megvannak a maga árnyalatai, ezért nézzük meg, hogy mire kell elsősorban odafigyelni a fonal kiválasztásakor és vannak-e univerzális lehetőségek!

Manapság bármelyik boltba belépve, egyszerűen eláraszt minket a különféle ízlésnek megfelelő fonal kínálat: természetes, kevert, szintetikus, színátmenetes vagy egyszínű. A vásárlók el vannak árasztva szebbnél-szebb példányokkal a sapka kötéshez és gyakran nem a megfelelő gombolyag kerül a kezükbe. Hogy elkerülje ezt a helyzetet, íme néhány kritérium, amire érdemes odafigyelni.

Mielőtt megvásárolná az összes tekercset, ami megtetszett, gondolja át, hogy kinek fog kötni! Például a merinói gyapjú, alpaka vagy bambusz szálakat tartalmazó puha, hipoallergén és légáteresztő fonal a gyerek sapka kötéshez alkalmasabb. A felnőtteknek a szintetikus szálakat tartalmazó fonalak is megfelelnek.