A kerti szivattyú kiváló megoldás a rendszeres öntözésre

Locsolásra, öntözésre, a medence feltöltésére és házi-vízellátásra kiválóan felhasználhatóak az ásott és a fúrt kutak. A víz felszínre hozatala megoldható a kerti szivattyú termékcsalád valamelyik darabjának a telepítésével.

A leginkább elterjedtek az elektromos változatok, amelyek 6-8 méter hosszú csöveken hozzák fel a vizet. Az ilyen kerti szivattyú esetében fokozottan figyelni kell arra, hogy száraz, biztonságos helyen kerüljön sor a telepítésre, az áramütés és a meghibásodás elkerülése érdekében. Könnyen hordozhatóak ezek a készülékek, alacsony súlyuknak köszönhetően, az áthelyezésük sem ütközik akadályba. A vízelosztás másik csövön keresztül kerül kivitelezésre, ennek hossza 50 méter is lehet.

A búvárszivattyúkhoz viszonyítva, az ilyen jellegű készülékek nagyobb nyomás létrehozására képesek, a teljesítményük viszont kisebb, mint a merülőpumpáké, viszont egy közepes méretű kert esetében kiválóan realizálható az öntözés. A kerti szivattyú arra is alkalmas, hogy a víztározókat feltöltse.