A nekünk való babaruha titka

Nincs annál csodálatosabb érzés, mint amikor a család együtt készül az új jövevény megérkezésére. A várakozás egyik csúcspontja, amikor az anyukák elindulnak babaruha kereső útjukra, hogy a legszebb és legjobb minőségűt készítsék elő a nagy napra. Ez odafigyelést igényel.

Az újszülöttek például nem képesek a saját hőháztartásuk szabályozására, így figyelni kell az agyag vastagságára. Érdemes csak puha pamutot beszerezni, amiben a folyton mozgó baba is kényelmesen tud lenni. A világos színek nem tartalmaznak festékanyagokat, így nemcsak mosásnál lesznek tartósabbak, hanem a pici bőrével sem fognak érintkezni.

Amennyiben szeretnénk biztosra menni, hogy az újszülöttünk nem fázik, esetleg túlzottan melege van, akkor simítsuk végig a kezünket a hátán. A babaruha vásárlásnál azt is el kell dönteni, hogy miből hány darabra lesz szükségünk.

A kicsik nagyon gyorsan nőnek, így teljesen felesleges telepakolni a szekrényeket rugdalózókkal, hiszen úgyis a kukában fognak landolni vagy ajándékként másnak adjuk. Első körben elég 8-10 szett, hogy gyorsan ki tudjuk mosni és mindig legyen belőle tiszta a polcon. A babaruha méretét is vegyük figyelembe, mivel az a jó, ha inkább nagy lesz rá, mint kicsi.

A patentos babaruhák a szülők mindennapjait fogják megkönnyíteni, azonban mindig ellenőrizzük a minőségét, nehogy később érjenek kellemetlen meglepetések. A legjobb a láb közötti megoldást, mert így a pelenka cseréje is kényelmesebb, és a babát sem fogja semmi zavarni alvás közben. Tartsuk szem előtt a praktikusságot és csak utána a kinézetet!