A repceméz rövid ideig tárolható

Az összes méhészeti termék közül, ennek a nektárnak van a legalacsonyabb tápértéke, de kiváló gyógyhatású. Ízét tekintve, a repceméz nagyon édes és cukros, enyhén kesernyés utóízzel. A nektár meglehetősen sűrű, gyorsan kristályosodik, vízben lassan oldódik és szinte észrevehetetlen, finom aromája van.

A folyékony termék a júliusi betakarítás után csak 2-3 hétig marad folyékony, majd kristályosodási fázisba kerül. Ezért van az, hogyha augusztusban vagy szeptemberben folyékony repcemézet találunk a polcokon, akkor az valószínűleg hamisítvány. Mint minden méz, a repceméz is gazdag összetétellel rendelkezik, ami nagyon értékessé teszi az emberi egészség szempontjából. A repceméz, más mézekhez képest, viszonylag kevés ásványi anyagot tartalmaz. A benne található vitaminok és szerves vegyületek száma azonban egyedülálló.

A természetes nektár előnyei az emberi szervezetre a gazdag összetételének köszönhető. Antibakteriális, immunstimuláló és gyulladáscsökkentő, rendszeres használat esetén az egész szervezet állapotát javíthatja.