A szerves trágya szerepe a növénytermesztésben

A szerves trágya kiváló táptalaj
A szerves trágya kiváló táptalaj

Ahhoz, hogy szép, egészséges növényeket neveljünk a kertben vagy a balkonládában, szükségünk lesz tápanyagokban dús termőföldre.

Erre a legalkalmasabb a szerves trágya érlelésével keletkező komposzt, hiszen az nem tartalmaz semmilyen mesterséges összetevőt, ugyanakkor tele van a növények számára nélkülözhetetlen táplálékkal. A szerves trágya felhasználása a termőtalaj feljavítására nem egy új találmány.

Elődeink ősidők óta használják ezt az egyszerű eljárást, azonban a vegyészet fejlődése és a műtrágyák feltalálása háttérbe szorította ezt a természetes anyagot. Az utóbbi időkben, a hagyományos kertészeti módszerek ismét nagy népszerűségnek örvendenek.

Az emberek rájöttek, hogy a természetes anyagok sokkal jobban feldolgozhatóak a növények számára és kevésbé károsítják a környezetet. Ezért a szerves trágya ismét nagy előnyt élvez, a hagyományos kertészetet művelők körében. Ma már azok is könnyen hozzájuthatnak, akik nem nevelnek állatokat, amelyek biztosítanák ezt számukra, ugyanis az érlelt szerves trágya már a kertészetekben is megvásárolható.