A Thule kerékpártartó jelentősége a bicikliversenyeken

Thule kerékpártartó
Thule kerékpártartó

A kerékpárversenyeken biztosan mindenki látott már olyan személygépkocsikat, amelyek kísérték a versenyzőt és két-három versenybicikli volt a jármű tetejére rögzítve.

Erre azért van szükség, hogyha meghibásodik a versenyző kerékpárja, akkor egyszerűen kicserélheti és folytathatja a versenyt. A Thule kerékpártartó igen hasznos eszközük az ilyen versenyzőknek, hiszen ezzel könnyedén szállíthatják a kerékpárjaikat a versenyekre és a futam során is, mindig kéznél lesz bicikli szükség esetére.

A hosszú távú versenyeken erre nagy szükség van, hiszen gyakran történnek balesetek, meghibásodások és akkor jól jön a gyors segítség. A Thule kerékpártartó nagy előnye, hogy igen egyszerűen rögzíthető a személygépkocsihoz, valamint a biciklik is könnyen felszerelhetőek rá, illetve levehetőek.

A gyorsaság pedig nagyon fontos a versenyző szempontjából, hiszen egy nagyobb hátrányt már képtelenség lenne ledolgozni. A Thule kerékpártartó azonban nemcsak a versenyzők számára lehet fontos, hiszen sokan szeretnék magukkal vinni kedvenc kétkerekűjüket a nyaralásra is, hogy ott könnyebben bejárhassák a vidéket.