Alangfű napos helyre

Környezetünket az ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk, a kertünkbe is olyan növényeket ültethetünk, amelyek üde színfoltot visznek bele. Az alangfű igénytelen díszfűféle, ami viszonylag alacsony növésű, fejlett korában is maximum 40-50 cm magasságot érhet el.

Latin neve az Imperata cylindrica, a napos növényágyások és sziklakertek közkedvelt növénye. Kopár és csupazöld növények mellé, napos üres kertrészekre ajánlott ültetni, mivel az alangfű leveleinek felső fele tavasszal, kihajtáskor gesztenyebarna, később pedig fokozatosan izzó vörös árnyalatúra változnak, majd őszig így maradnak.

Színpompájának köszönhetően, rengeteg növénnyel társítható az Imperata cylindrica. Kezdő kertészek is könnyen tudják gondozni, mivel igazán egyszerűen nevelhető. A növény kedvence az üde, jó vízgazdálkodású talaj, de egyébként nem válogatós.

Az alangfű vízigénye nem magas, ha közepesen locsoljuk, akkor nagyon szépen fog bokrosodni. A száraz időszakokat is jól viseli, de ilyenkor könnyen megperzselődhetnek a hajtások végei.