Egyszerű az aktív szenes víztisztító használata

Aktív szén
Aktív szén

Az aktív szén az egyik legjobb tisztító. Használják béltisztításra és kozmetikai célokra is. A bőr felületén és a mélyebb rétegekben is megköti a méreganyagokat és lemosáskor eltávolítja azokat. Ugyanezen az elven működik az aktív szenes víztisztító is.

Ezekben a tisztítókban az aktívszénszűrőn kívül más, egyéb szűrők is lehetnek, így kaphatunk teljesen tiszta vizet. Az egyéb behelyezett szűrők fajtájától függ, hogy mit tisztítanak ki a csapvízből. Az aktív szenes víztisztító egy alapszintű tisztítást végez el. Az aktív szén a vízben, oldott állapotban megtalálható szerves anyagokat, valamint a klórt és származékait szűri ki.

Ettől megszűnnek a kellemetlen mellékízek és szagok is. Minden víztisztítóban megtalálható az aktívszén filter. Ez a legalapvetőbb tisztítási folyamatot végzi el. Minél több és minél finomabb szűrőkön folyik át a víz, annál több minden kerül eltávolításra.

Erről az adott szűrő leírásából tájékozódhatunk. Az aktív szenes víztisztító tehát már elvégzi azt az alapvető feladatot, hogy kiszűri azokat a legfontosabb anyagokat, amelyeket el kell távolítani a vízből.