Külső és belső szépségápolás

A külső és belső szépség összefügg
A külső és belső szépség összefügg

Minden ember érzékeny a szépségére, akkor is, ha ezt bevallja, és akkor is, ha nem. A külső megjelenés mindenki számára fontos és noha nem minden, jobb érzéssel vagyunk, ha külsőnk esztétikus. A szépségápolás azonban nem csak külső feladat, hanem belső is.

Ugyanis hiába kenegetjük csak kívülről a bőrt, a táplálkozás, a folyadékháztartás a vitaminellátottság mind-mind hozzájárul a szépségápolás belső részéhez. Amikor ez megvan, akkor nagyon fontos a jó minőségű arcápoló, lemosó és egyéb kozmetikum.

Sajnos a legtöbb, nagyon kedvező árban kapható krém a hasznos anyagokon felül kőolajszármazékokat is tartalmaz, amelyek viszont nemhogy ápolják, hanem kifejezetten károsítják a bőr alsó rétegeit. Hogy akkor miért teszik bele ezeket az anyagokat, az egy jó kérdés.

Minden esetben érdemes egy kicsit több pénzt rászánni, és olyan szépségápolási termékeket vásárolni, amelyek minősége, hosszabb távon is valóban széppé tesz bennünket. A szépségnek mindenképp árt a dohányzás, az alkohol és a kialvatlanság is.