Fehér cipő tisztítása ecettel és szódabikarbónával

Hogyan tisztítod a világos színű lábbeliket? A fehér cipő tisztítása idővel felmerül minden tulajdonosban. A fehér cipő már több szezon óta az egyik legerősebb trend, mégis sokan vonakodva közelítenek hozzá és rettegnek a tisztítása során fellépő feladatoktól. Szerencsére, a látszat ellenére a dolog egyszerűbb, mint gondolnánk és otthon is könnyen elvégezhető. Mi több, csak természetes összetevőkkel lehetséges, amelyek valószínűleg minden konyhaszekrényben ott rejtőznek. Az első természetes módja a szódabikarbóna használata.

Ez a konyhában népszerű fehér por kiválóan alkalmas bármilyen szennyeződés eltávolítására, különösen ha szövetből készült cipőkről van szó. Adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy sűrű pasztát kapjunk és egy tiszta kefével vagy ruhával dörzsöljük le a szennyeződéseket. A másik hatékony mód a fehér cipő tisztítása során az ecet használata. Egy ecetbe mártott ruhával gyorsan megtisztíthatjuk a világos színű cipőket. Ezekkel a kezelésekkel sokkal egyszerűbbé válik a fehér cipő tisztítása.

Folt eltávolítása ruhából, ahogy nagyanyáink csinálták

Hogyan lehet megszabadulni a nehéz szövet szennyeződéseitől? Ha valaki valaha is bepiszkította már a kedvenc blúzát vagy nadrágját, akkor bizonyára tudja, hogyha a folt eltávolítása ruhából nem megfelelő módon történik, a szennyeződés akár örökre ott maradhat az anyagon. Szerencsére vannak bevált házi praktikák erre. A drogériákban és szupermarketekben kapható vegyszerek hatékonyak a ruhákon lévő makacs foltok ellen, amennyiben betartjuk a gyártó ajánlásait a használatuk során.

Ha a folt eltávolítása ruhából vegyi termékekkel történik, azok agresszív anyagokat is tartalmaznak, amelyek károsítják a környezetet és hatással lehetnek az egészségünkre. Tehát, ha nem akarjuk megkockáztatni, hogy károsítsuk a ruháinkat és a környezetet, a folt eltávolítása ruhából nagyanyáink és dédanyáink által ismert házi szerekkel is végbemehet. Ezek nemcsak a friss, hanem a régi és nehezen eltávolítható foltokra is hatnak. Ráadásul nem károsítják az anyagot, így nem kell aggódni a ruhák kezelés utáni használhatósága miatt.