Fontos a megfelelő gép karbantartás

A régi gépekkel egyre több baj van. Érdemes még ezeket üzemeltetni vagy jobb inkább egy modern változatot beszerezni? Gyakran ez a probléma egyszerűbben megoldható, mint gondolnánk. Egyre több vállalat veszi igénybe az eszterga javítás lehetőségét, hiszen költséghatékony megoldásnak számít. A minőségi alkatrészeknek köszönhetően, hosszú évekre ismét hatékonnyá és megbízhatóvá válik az adott szerszámgép. Ahány eszterga, annyiféle probléma merülhet fel a működésükkel kapcsolatban.

A Teac szakemberei viszont vállalják a csúcs-, karusszel-, fejpad-, automata-, hossz- és természetesen a CNC eszterga javítását is. A szervizelés szabályszerűsége értelmében, az eszterga javítás szerződéses jogviszonyban történik. Ennek az egyik előnye többek között az, hogy minimalizálható a kiesett munkaidő. A CNC gépek legnagyobb előnyét az automatizált rendszer és a sokoldalúság jelenti. Képesek olyan munkafolyamatokat is elvégezni, amelyekhez eddig egy másik gépre vagy emberi munkaerőre volt szükség. Az összetettségük egyben a hátrányuk is. Az CNC eszterga javítás viszont mindenre kiterjed.

Még bizonyos alkatrészek legyártására is van lehetőség. Minél merevebb szerkezettel rendelkezik az adott gép, annál pontosabb kivitelezésre képes. Az instabil szerkezeten még a gép karbantartás sem segíthet. Éppen ezért fontos alaposan utánajárni annak, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik az adott szerszámgép. A rendszeres gép karbantartással évekkel hosszabbíthatjuk meg a berendezések élettartamát.

Bizonyos gép karbantartás műveletekhez szakemberre van szükség, akit szintén biztosít a teac-mechanika.hu csapata. Az elavult marógépek modernizálása kapcsán érdemes megemlíteni a villamossági hibákat. Ennek a lehetősége jelentősen csökkenthető egy PLC beépítésével. Az új elektromos rendszer ezáltal sokkal átláthatóbbá válik. A gép karbantartás fontos részét képezi a kopott vezetőszánok cseréje. Ezzel precízebbé válik az alkatrészek lineáris mozgatása. Ilyen és ehhez hasonló praktikus megoldásokkal minimalizálni lehet a költségeket.