HDPE cső ár hajlíthatóság szerint

HDPE cső ár

Szellőztető rendszer kiépítése során, a levegő áramoltatásáért felelős berendezés kiválasztásán túl, a légcsatorna kiépítésére is nagy hangsúlyt kell fektetni. Manapság már ezen a téren is nagy a választék, illetve a hővisszanyerő szerkezeteknek más és más az igénye, ezért nagyon oda kell figyelni a légcsatorna elemek kiválasztására.

A ComfoTube HDPE cső megfelel a webáruházban kapható minden készülékhez, azonban a jó méretet kell választani. Ennek alapján a HDPE cső ár is változni fog, ugyanis a hajlíthatóságától függően más-más ellenértékért cserébe lehet hozzájutni. A 75 mm sugárban hajlítható Comfotube légcsatorna 62.000 Ft, míg 90 mm-es hajlíthatóság esetén a HDPE cső ár 118.000 Ft.

Természetesen nem ez a mérvadó, hanem az, hogy az igényeknek és a rendszer többi eleméhez melyik passzol. Jó tisztában lenni azzal is, hogy mennyi lesz a végösszeg. Ennek okán pedig azt is jó tudni, hogy a HDPE cső ár az összekötő idomok, gyűrűk, osztódobozok és rácsfogadók díját is befolyásolni fogja, mivel az ár a mérettel hozható kapcsolatba, a légcsatorna összes darabja esetén.

Amikor pedig magáról a szellőztető berendezésről van szó, akkor a teljesítmény és a hatékonyság az, ami nagyban meghatározza az értéket, amit fizetni kell érte. A Paul Novus 300 magasabb árkategóriát képvisel, ami nem véletlen, ugyanis ez az egyik leghatékonyabb és legkisebb energiaigényű készülék. Ez utóbbi sem elhanyagolható, hiszen nem mindegy, hogy a rendszer üzemeltetése mennyibe fog kerülni az évek során.

Továbbá, ha passzívházakról van szó, akkor még inkább lényeges, hogy egy olyan nagyszerű termék kerüljön beszerelésre, mint a Paul Novus 300, mert akkor szabadabban lehet tervezni a szerkezetet és a nyílászárókat. Ez a mindössze 0,22 Wh/m3 energiaigényű hővisszanyerős szellőztető, 300 m3 levegőt tud megmozgatni óránként, ezért egy 150/220 m2 alapterületű épületbe, családi házba ideális választást jelent. Kérhető entalpia hőcserélős változatban is, így a Paul Novus 300 még a párát is tudja szabályozni.