Lépes méz, az egészségvédő finomság

Az ősi tudást őrző népi gyógyászat a természet kincseskamrájában találta és találja meg a mai napig mindazokat az alapanyagokat, amelyek az egészséget védő, illetve helyreállító biotermékek előállításához nélkülözhetetlenek.

A patikákban sorakozó köhögéscsillapító szirupokat bizonyítottan leköröző lépes méz nem más, mint a lépben lévő akácméz eredeti formája, ami többféle méhterméket, elsősorban propoliszt, méhpempőt és virágport tartalmaz. A lépes méz antioxidánsokban és szénhidrátokban bővelkedő szuperélelmiszer, aminek felső légúti panaszokat enyhítő, gyulladáscsökkentő, illetve immunerősítő hatása közismert, de azt talán kevesebben tudják róla, hogy a szívbetegség, a demencia és a diabétesz kialakulását is képes megakadályozni.

Nyersen fogyasztva is ízletes, friss, meleg kenyérrel vagy muffin alapanyagaként azonban igazi kulináris élményt kínál. A kisebb darabokra vágott lépes méz a napindító joghurtunkat vagy a zabkásás, palacsintás reggelinket is feldobja. Édesítsük meg az ébredés utáni órákat ezzel a páratlanul egészséges és finom desszerttel, hogy egész nap lendületben legyünk!