Méhpempő, a méhek ajándéka

Méhpempő

A méhek nagyon hasznos kis állatok, hiszen nemcsak mézet készítenek a számunkra, hanem számos növény beporzását is nekik köszönhetjük. Sőt, még egy nagyon fontos dolgot biztosítanak az embereknek, amiről már kevesebben tudnak, de annál több pozitív hatással bír.

Ez a már gyógyászati termékként is emlegetett méhpempő, ami a méhek garatmirigyében termelődik és csak a királynő, illetve a lárvák esznek belőle. Ugyanakkor az emberi szervezetre is nagyon jó hatással van, hiszen számos olyan vitamint, aminosavat, enzimet, ásványi anyagot és egyéb elemeket tartalmaz, ami segít az egészség megőrzésében, valamint számos betegség enyhítésében, kezelésében is.

Például, szinte az összes B-vitamin megtalálható benne, illetve természetes forrása a 10-HDA sav nevű anyagnak, ami segíti a szabadgyökök eltávolítását. Továbbá, a méhpempő gazdag kálium-, kalcium-, nátrium-, cink-, vas-, réz-, mangán-, magnézium-, foszfor-, szelén- és szilíciumforrás is, tehát belátható, hogy a fogyasztása nagyon sok területen előnyös lehet.