Milyen gyakran van szükség teljes körű szemvizsgálatra?

teljes körű szemvizsgálat
Teljes körű szemvizsgálat

Rendszeres kontrollvizsgálatra azért ajánlott járni, hogy az esetlegesen megjelent betegségeket már a kezdeti szakaszukban diagnosztizálják a szakemberek és mihamarabb kezdjék el a kezelést. Szerencsés esetben nincs egészségügyi probléma, ez pedig nyugodtságot jelent azoknak, akik az analíziseket elvégeztették. Érdemes átfutnod a www.budaiszemeszet.hu weboldalon található tájékoztatót is. Ugyanis 40 éves korig tanácsos 2 évente, 40 fölött pedig évente teljes szemvizsgálatra jelentkezni.

Viszont azoknak, akiknek a családjában előfordult már zöldhályog, kortól függetlenül célszerű évente elvégeztetniük a vizsgálatokat. Nagyon fontos a választásnál, hogy a vizsgálatokra kiszemelt intézmény megfelelően felszerelt legyen, kiváló tudású orvosokkal. A Budai Szemészeti Központ Magyarország két városában is felkereshető, a főváros mellett, Debrecenben is. Egy általános szemészeti szűrővizsgálat során, a szakemberek megvizsgálják a fénytörési hibákat közelre és távolra.

Megtörténik bizonyos krónikus betegség szemészeti szűrése is. Ezeken túl, sor kerülhet tájékoztatásra a fénytörési hibák műtéti korrigálásáról, látászavarok, szemüvegproblémák, helyes műkönny használatának átbeszélésére is. A szemvizsgálat alkalmával a szakember kiállíthat igazolást, szakvéleményt terhesgondozáshoz, munkaalkalmassági vizsgálatokhoz, jogosítványhoz egyaránt. Ugyancsak lehetőséget ad a szemészeti analízis akut vagy tartósan meglévő szemészeti gyulladások diagnosztizálására, szemkörnyéki bőrelváltozásokkal kapcsolatos konzultációra, valamint kisebb sérülések ellátására.

Olyan műszeres méréseket is végeznek a szakorvosok a szemészeti szűrővizsgálat alkalmával, mint a szaruhártya-görbület mérése, a fénytörés szubjektív és objektív meghatározása közelre és távolra, üvegtest biomikroszkópos vizsgálata, szín- és térlátás, szemfenék, réslámpa, szemmozgások vizsgálata stb. Az említett portálon elolvashatod a műszeres mérések komplett listáját. A szűrővizsgálat ára nem jelent akadályt, ezért ne hanyagold el!