Útmutató a postai csomagoló dobozokhoz

A cégek, webshopok rengeteg kartondobozt használnak nap mint nap, ezért mindig kell legyen nekik raktáron jó pár. Természetesen jól meg kell választani azokat, amelyeket megveszünk, hiszen csak a megfelelőket tudjuk zökkenőmentesen felhasználni. Sokaknak segített már a Kisiparos Eszköz weboldalán található útmutató. Itt nagyon hasznos tanácsokat lehet olvasni, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a megfelelő termékeket szerezzük be.

Legyen szó csomagküldésről, ipari csomagolásról vagy költözésről, a minden szempontból tökéletes kartondobozok nem hiányozhatnak. Nem kizárólag a méretre kell fókuszálni a választásnál, hanem az adott példányok teherbírására is. Létezik 3, 5 és 7 rétegű csomagoló doboz és értelemszerűen minél többrétegű a termék, annál erősebb. A legtöbb esetben a 3 rétegű dobozok kerülnek alkalmazásra, de ha súlyos a küldemény, akkor muszáj az 5 rétegű mellett dönteni, mert az elbírja a nagyobb terhelést is.

A 7 rétegű modelleket csak nagyon ritkán szokták használni. Van továbbá néhány nagyon lényeges szempont, amit figyelembe kell venni a csomagoló kartondoboz kiválasztásakor. Először azt kell tisztázni, hogy mennyire törékeny a becsomagolni kívánt tárgy, aztán pedig azt, hogy belföldi, európai vagy nemzetközi lesz a csomag, vagyis hová kell megérkezzen. Fontos az is, hogy kell használni térkitöltő anyagot a csomagoláshoz vagy nem, illetve a küldemény súlyára szintén figyelni kell. Annak, aki rendszeresen ad fel csomagot, érdemes lehet egyedi csomagoló doboz kivitelezésén elgondolkodnia.

A megfelelő minőségű ragasztószalag beszerzéséről sem szabad megfeledkezni, hiszen ezzel tudjuk összeállítani. A kisiparoseszkoz.hu weboldalon nem pusztán az útmutatót találjuk meg a dobozokhoz, hanem a termékeket is megrendelhetjük innen. 20-féle méretben vehetünk csomagoló dobozokat, ezek közül is a standard méretűek normál 3, illetve extra erős 5 rétegű kiszerelésben kaphatóak. A portálon minden termék mellett leírás olvasható, amiből megismerhetjük a méreteket és a jellemzőket.