A filctollak rendkívül hasznosak

Nagyon sok variációval találkozhat, ha ellátogat az írószer üzletekbe vagy felkeresi a webáruházak oldalait. A filctollak kiválasztásakor elsősorban azt kell eldönteni, hogy simák vagy alkoholosak legyenek. A két termékcsalád között a legnagyobb különbség az, hogy a hagyományosak vízben oldódnak, így könnyen letörölhetőek, míg az utóbbiak vízállóak és nem kopnak le.

A Tombow, a Faber-Castell és a Sakura márka termékei kiváló minőségűek, így ha bizonytalan a döntést illetően, akkor az említett gyártók felhozatalát érdemes szemügyre vennie.

A filctollak többféle méretben és színben érhetőek el. Rengeteg felületen használhatóak. Kifejezetten népszerűek, ami leginkább annak köszönhető, hogy sokoldalúak. Színezéshez, jelöléshez és rajzoláshoz is tökéletesen megfelelnek.

A használatuk után a kupakokról nem szabad megfeledkezni, különben kiszáradhatnak. A vastagabb, strapabíró heggyel ellátott darabok leginkább a kisgyermekeknek ajánlottak. A filctollak készlet formájában is megrendelhetőek, sokak nagy örömére.