Hogyan működik a légszárító?

Amikor valamilyen nagyobb beruházás előtt állunk, akkor mindenképpen érdemes egy kicsit jobban utána olvasni, már csak azért is, hogy megértsük, milyen attribútumokat kell figyelembe vennünk. A kondenzációs rendszerrel ellátott légszárító működési elve sokkal egyszerűbb, mint ahogy azt a neve sejteti.

A készülék beszívja a levegőt, ahol egy speciális kamrában lehűti azt olyan hőmérsékletre, hogy kicsapódjon belőle a nedvesség és egy tartályba csöpögjön. Ezután a levegő átkerül egy melegítő kamrába, ahol szobahőmérsékletre melegszik fel, majd a légszárító újra kibocsátja azt a térbe. A melegítésre azért van szükség, mivel csak a meleg levegőnek van olyan tulajdonsága, hogy összegyűjtse a nedvességet. Ezért van többek között az is, hogy a magas páratartalmú helyiségek esetén az első tanács a szellőztetés, így a fülledt, párával teli meleg lég könnyedén tud cserélődni.

Sok a házi praktika, viszont egy bizonyos mérték fölött már mindenképpen ajánlatos a páramentesítő vagy légszárító beszerzése, ami garantáltan működik.