Lézeres szemműtét Budapesten: ilyen árakra lehet most számítani

Amikor lézeres szemműtétre kerül a sor, akkor óhatatlanul felmerül a beavatkozásért fizetendő összeg nagysága is. Érthető, hogy mindenki inkább az olcsóbb megoldást választaná, de ha jól meggondoljuk, akkor rájövünk, nem mindig az a legköltséghatékonyabb. A budapesti szemészeti központok (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14) által kínált árak a kezelés típusától is függenek. Feltétlenül mérlegelnünk kell a teljes szolgáltatáscsomagot, hogy megértsük pontosan, melyik mit tartalmaz és lássuk mindegyiknek az előnyeit és hátrányait.

A Budai Szemészeti Központban dolgozó szakorvosok leggyakrabban négyféle lézeres látásjavító beavatkozást szoktak végezni. Az első, a PRK az a látásjavító műtét, amelyik sarokkőnek számít, ahonnan ezek az operációk világkörüli útra indultak sok évvel ezelőtt. Bár a technológia sokat fejlődött az első műtétek óta, mégis elmondható, hogy mind a mai napig ez jár a legtöbb kellemetlenséggel. Olykor 6 hónap is eltelhet a végleges látásélesség kialakulásáig, a munkából való kiesés pedig szintén több nap ebben az esetben.

Ugyanakkor elmondható, hogy ez a legolcsóbb eljárás, bár, ha hozzáadjuk a munkából kieső idő költségét, nem biztos, hogy ez a műtét valóban költséghatékony. Az érintésmentes Zero Touch beavatkozás után gyorsabb a regeneráció, bár a lebenyes szemműtétekhez képest hosszabb időt vesz igénybe. A LASIK nevű operáció után viszont már néhány órával jó látás alakul ki a pácienseknél. Ennek a beavatkozásnak az ára már magasabb, mint az előzőeké.

A FEMTO lézeres szemműtét rendkívül korszerű eljárás, aminek nyomán rögtön vagy legkésőbb pár óra múlva a páciensnél éles a kép. Ha pedig a helyzete azt kívánja, akár már másnap munkába állhat. A műtét napján tapasztalható kellemetlenség teljesen megszűnik néhány óra leforgása alatt. Ennek a beavatkozásnak viszont az a nagy hátránya, hogy a többihez képest sokba kerül, az ára félmillió Ft körül mozog. Értelemszerűen, minél modernebb eljárást választunk, ami gyorsabb regenerálódást biztosít, annál nagyobb összeget kell fizetnünk.