Nyugdíjbiztosítások összehasonlítása egy helyen

Időskori éveinkről tanácsos idejében gondoskodni, mert ha ezt nem tesszük, amikor valószínűleg keservesen megbánjuk, de már késő lesz. Nyugdíj előtt már nem sok mindent tehetünk annak érdekében, hogy növeljük egy kicsit a havi járulékunk összegét, fiatalon viszont köthetünk előnyös nyugdíjbiztosítást. Sokaknak segített már a Grantis weboldala a különféle nyugdíjbiztosítások összehasonlításában.

Erre azért van szükség, hogy ki tudjuk választani a számunkra legelőnyösebb konstrukciót. A nyugdijbiztositas.com weboldalon nagyon sok biztosítótársaság ajánlatainak összehasonlítására van lehetőség, úgyhogy viszonylag könnyen tudunk dönteni. Egyszerűen csak meg kell adni néhány adatot, mint vezetéknév, keresztnév, telefonszám, irányítószám, e-mail cím, opcionálisan a megjegyzés, ezt követően pedig rákattintani az összehasonlítás kockára. Magyarországon a nyugdíjbiztosítás az emberek kedvenc megtakarítása az időskori éveikre.

Nem véletlenül történt, hogy 2014 óta több mint 350 000 nyugdíjbiztosítást kötöttek az országban. Ez a konstrukció megvéd bennünket a nyugdíjkorhatár emelésétől, hiszen egyedül így férünk hozzá biztosan a pénzünkhöz 65 éves korunkban. Egyedül csak ez a nyugdíj-megtakarítási típus tart a szerződéskötés-kori nyugdíjkorhatárig, a másik kettő az aktuális nyugdíjkorhatárig tart, amiről mindannyian tudjuk, hogy bármikor változhat. Az állam adójóváírással támogatja a nyugdíj előtakarékosságot, mert csak nehezen tudja fenntartani a nyugdíjrendszert.

Ennek következtében minden nyugdíjbiztosításra az éves megtakarított összeg 20%-a, de maximum évi 130 000 Ft igényelhető vissza adójóváírásként az SZJA-ból. Ráadásul a nyugdíjbiztosítás nemcsak nyugdíjkor fizet, hanem legalább 40%-os rokkantság vagy halál esetén is. A nyugdíjbiztosítás piaci biztosítótársaságoknál érhető el, amelyek stabilan funkcionálnak már legalább 150-200 éve, tehát a rendszer teljesen független az államtól. Továbbá, a befizetett összeg a banki kamatok többszörösét is hozhatja, mert a pénzt profi alapkezelők forgatják.